Zolang er jongeren aan hun lot worden overgelaten zal Digg’Out er zijn om ze op te vangen

Wouter, 57 jaar. Stagiair.

Als stagiair ben ik vorig jaar binnengekomen. Sowieso ben ik Digg’Out dankbaar voor de stageplek. Gezien mijn leeftijd is het niet vanzelfsprekend om ergens in een jongerenorganisatie aan de slag te komen.

Digg’Out is een plek waar:

  • stagiaires de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen;
  • jongeren die vastgelopen zijn, een nieuwe start maken;
  • een dagbesteding met een duidelijk doel wordt neergezet voor diegene die structuur en ondersteuning nodig heeft;
  • mensen elkaar leren in hun waarde te laten en van elkaar kunnen leren;
  • men zich druk maakt om de persoon naast je.

Wat Digg’Out voor mij persoonlijk betekent is het volgende:

Ik leer alle dagen van iedere nieuwe situatie. Hoe ga ik met de mens om? Hoe benader ik iemand? Wat is er belangrijk? Ben ik in staat om mijn (voor)oordelen opzij te zetten en met een open mind iemand tegemoet te treden?

De laatste vraag kan ik met ‘ja’ beantwoorden. Ik leer d.m.v. coachgesprekken met ‘mijn’ dwarsliggers wie de ander is. Hoe ik kan helpen. Hoe ik de ander kan stimuleren om de ingeslagen weg door te gaan. Ik heb geleerd om mensen bij de hand te nemen, terwijl ze dat niet durfden.

Ik heb mensen zien opbloeien. Hen weg zien gaan. En af en toe terugkomen om te vertellen dat het goed gaat en dat ze dat aan de mensen van Digg’Out te danken hebben. Ook heb ik mensen zien afglijden. Deze mensen worden door Digg’Out weer opgepakt en opnieuw geholpen. Net zolang tot ze een goede daginvulling voor zichzelf kunnen opzetten. Zolang er mensen/jongeren zijn die aan hun lot worden overgelaten (door regeltjes en wetjes, waardoor ze buiten de boot vallen) zal Digg’Out er zijn om ze belangeloos op te vangen, te steunen en te ondersteunen. Deze visie en dit gevoel van medemenselijkheid deel ik. Het is een onderdeel van mij. Daarom pas ik in en bij Digg’Out.

Door mijn leeftijd breng ik natuurlijk een stuk ervaring mee, maar dat wil niet zeggen dat ik de waarheid in pacht heb. Ik vind het fijn, dat ik mijn meningen en ideeën kan ventileren. Als ik iets verkeerd aanpak of niet goed heb begrepen, wordt ik net als een ander teruggefloten. Daar leer ik van. Op dit moment ben ik, samen met mijn partner, verantwoordelijk voor een jongere, die tijdelijk bij ons woont. Weer een nieuw leerproces in mijn leven. Weer nieuwe dingen bij je zelf aanboren. Je gevoel kantelt. Je relatie met je partner, maar ook met de dwarsligger wordt anders.

Zonder Digg’Out was mij dit niet overkomen. Daarom is Digg’Out voor mij belangrijk.

Reacties zijn gesloten.