Over “overdonderd meisje”

Meisje huilend onder aan de trap

Januari 2021 – Een moeder belde, of wij “alstublieft iets konden doen” voor haar dochter. Ze zag haar dochter wegkwijnen in een depressie en ze kon haar niet bereiken. Ze denkt dat Digg`Out iets kan betekenen omdat we een muziekproject hebben en veel met kunst doen. En iets met Grip op eigen leven.

De dochter heeft de website bekeken en wilde langskomen (niet heel erg enthousiast maar meer omdat ze van haar moeder af wilde zijn) . Ze kwam, zag en vertrok direct weer.

Ik vond haar beneden huilend op de trap. Alle prikkels, de jongeren, ze was overspoeld geraakt. We hebben zonder te praten samen op die trap gezeten. Ze kalmeerde en besloot om toch mee te gaan maar niet meteen naar de grote ruimte. In het rustige kantoor hebben we gesproken. De angst voor de volwassen wereld nu ze achttien jaar is, wat moet ze doen? Hoe moet ze alles zelf betalen? Moet ik nu alles alleen doen? Wat moeten mijn ouders nog doen? Zijn ze nog verantwoordelijk?

Ze heeft op alles antwoord gekregen. De spanning ging uit haar lijf en de lach kwam op haar gezicht. Ohhhh, het valt dus wel mee, ik hoef niet alles zelf te doen maar ik mag wel zelf beslissen.

Ze komt volgende week terug, want ze wil graag de kunstzolder zien en kennis maken met Kevin van ons muziekproject.

Reacties zijn gesloten.