Onthulling memorial René Kempenaar

Rene Kempenaar

In 2007 is op 52-jarige leeftijd plotseling overleden de markante jongerenwerker René Kempenaar. Na zijn overlijden heeft het college van burgemeester en wethouders in 2009 in overleg met familie en bekenden besloten de herinnering aan Kempenaar blijvend te willen houden in Almere door middel van een memorial in het stadscentrum. Het monument wordt donderdag 15 december om 17.00 uur onthuld door burgemeester Jorritsma en de familie van René.

De onthulling vindt plaats op het Weerwaterplein om 17.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Na afloop bent u van harte uitgenodigd om na te praten in Casa CASLa naast het memorial.

In 2007 is op 52-jarige leeftijd plotseling overleden de markante jongerenwerker René Kempenaar. Na zijn overlijden heeft het college van burgemeester en wethouders in 2009 in overleg met familie en bekenden besloten de herinnering aan Kempenaar blijvend te willen houden in Almere door middel van een memorial in het stadscentrum. Het monument wordt donderdag 15 december om 17.00 uur onthuld.

René Kempenaar, piece door Specs
Rene Kempenaar, piece door Specs

René KempenaarRené Kempenaar was als ambulant jongerenwerker verbonden aan de Almeerse welzijnsorganisatie De Schoor en stond jarenlang klaar voor jongeren in Almere. Hij vond dat jongeren kansen moesten krijgen om hun talenten te kunnen ontplooien en dat jongeren zichtbaar moesten zijn in de stad. Deze twee gedachten heeft de kunstenaar Arno Coenen gecombineerd in een mozaïeken breakdancevloer met de beeltenis van Kempenaar. Het memorial in de vorm van een achthoek heeft een oppervlakte van 30,18 m2.

Voor wie: alle geïnteresseerden
Wanneer: donderdag 15-12-2011 van 17.00 – 17.30 uur (uitloop tot eventueel 18.00 uur).
Waar: Weerwaterplein Almere (naast het Deventerpad en Casa CASLa).

Vloermozaiek

Diggout is er voor, door
en met jongeren!

Reacties zijn gesloten.