De wereld van… een vastberaden jongerencoach

Beatrix Minkov

Beatrix Minkov is een slanke vrouw met prachtig lang haar, maar het zijn haar ogen waar je naar blijft kijken. Beatrix heeft veel meegemaakt én overwonnen en dat straalt ze uit: voor mij staat een sterke vrouw. We spreken heel kort over de bijeenkomst ‘Voorlichting preventie zelfmoord’ bij Digg’Out op 28 juli 2011: georganiseerd en ingeleid door Beatrix. Dan gaan we de vragenlijst afwerken…

1. Ik ben…

Ik ben Beatrix Minkov, 19 jaar en ik studeer aan het ROC in Hilversum: SPW Jeugdzorg. Drie dagen in de week ben ik jongerencoach in opleiding bij Digg’Out. Ik ben ervaringsdeskundige jeugdzorg en kinder/jeugdpsychiatrie. Ik bekijk de coaching vanuit een heel andere invalshoek: juist omdat ik weet wat het is om problemen te hebben. Ik ben vrolijk, eigenwijs, spontaan en koppig.

2. Ik geniet ontzettend van…

Ik vind het fijn om met mensen om te gaan en ik krijg dan veel positieve energie omdat ik doe wat ik erg leuk vind. Ik geniet van alle kleine dingen in het leven en ik ben beslist niet materialistisch.

3. Ik frustreer me over…

Ik ben niet snel gefrustreerd; ik houd niet van pacifistisch denken en van zwart-wit denken. Waar ik ook een hekel aan heb is om met mensen in gesprek te gaan en dan te ontdekken dat ze niet naar jou luisteren maar alleen naar zichzelf luisteren.

4. Respect betekent voor mij…

Respect is voor mij vanzelfsprekend; eerlijkheid, transparantie. Jezelf accepteren en ook anderen accepteren. En natuurlijk het aloude: behandel een ander zoals je ook zelf behandeld wilt worden.

5. De hedendaagse maatschappij is in mijn ogen…

Te gehaast, te vlak, te prestatiegericht. Iedereen MOET tegenwoordig een koophuis, een carrière, een grote auto en twee kinderen Ik vind dat er te veel druk op mensen wordt gelegd. Er zijn 800.000 mensen aan de antidepressiva…………………

6. Mijn levensmotto is…

Ik heb geen levensmotto. Wanneer ik ’s ochtends opsta, stel ik me open voor wat er die dag langs komt. ‘Tegenslag’ zie ik als een uitdaging.

7. Ik word later…

Iemand die hard gaat schoppen tegen de manier waarop er met mensen in de zorg wordt omgegaan. Er wordt tegen jongeren van 14 jaar gezegd dat hun probleem te heftig is en dat ze nooit meer uit de zorg zullen komen.

8. Het YouTube filmpje dat iedereen moet zien is…

Ik kijk nooit naar YouTube fimpjes.

Reacties zijn gesloten.