Trainingen

Erasmus+ Trainingcourse Art of Peace

Van 4 tot 12 november 2019 hebben Arne Bos, Evelyn Teunis en Michel Tromp namens Digg’ Out de training Art of Peace onder de bezielende leiding van Sebastian Schweitzer bijgewoond. De Training werd gehouden in Vadul lui Voda, Moldavië en kwam tot stand door een samenwerking tussen Digg’ Out en Organizatia Tinerilor pentru Sport si Mediu.
De Training bracht goed in beeld hoe men op een niet-gewelddadige manier altijd veranderingen in de samenleving kan bewerkstelligen. De deelnemers zagen hiervan goede voorbeelden, zoals het afschaffen van de segregatie van de rassen in Nashville (USA) en de beëindiging van de afschrikwekkende manier waarop mensen tot vrij recent die hun hypotheek niet meer kunnen betalen als gevolg van de economische crisis van 2008 uit hun huis werden gezet in Spanje. De deelnemers werden uitgenodigd om een groot probleem in de eigen samenleving of omgeving te analyseren en uit te werken tot een uit te voeren samenlevingsveranderingsplan.
De deelnemers kwamen met veel leermomenten en mooie herinneringen terug: het lokale eten was eenvoudig en voedzaam en  het werd met veel zorg en liefde bereid. Daarnaast scheen de zon tegen alle verwachtingen in volop en tikte de thermometer regelmatig de 23 graden aan. Dit wakkerde de wandellust bij alle deelnemers enorm aan, ondanks dat de training intensief was.
Deelnemende landen waren;  Polen, Armenië, Azerbaijan, Oekraïne, Moldavië, Georgië, Wit-Rusland, Spanje en Hongarije. Door een goede onderlinge verstandhouding was er een mooie bijvangst in de vorm van persoonlijke groei en werd er veel kennis over elkaar en elkaar’s land (cultuur, taal, eten) opgedaan.

Reacties zijn gesloten.